De flesta kyrkor är oerhört vackra och behagliga att vistas i. Man blir lugn och kan känna ett närmande till sitt inre,vilket i vardagslivet, p.g.a tidsbrist, inte ges så stor plats.
Många kyrkor borde ha övergått till allmän egendom, eftersom såväl kristna och som icke-kristna tills helt nyligen har byggt upp Svenska kyrkans egendomar.
Kyrkor behöver inte alls bli avkristnade för att kunna användas av icketroende. Det är bara de religiösa som gör en stor sak av sådant. De är öppna för barnkörer och annan musik, men de skulle aldrig ta in en borgerlig begravningsförrättning. Tempel behöver heller inte på något vis vara religiöst, det är snarare ett rum som inte störs av vardagliga göromål, såsom sängar, skrivbord och alltså handlar mer om inredning och ett slags lyx för sinnena. Helt utan religiösa uttryck. Tempel handlar dessutom mycket om att vara ensam eller ensam i sina tankar och bli respekterad för detta, därför är naturen ofta ett äkta humanistiskt tempel. Och visst kan man tycka att ett konstmuseum eller bibliotek har något av detta, men de fyller fortfarande ett syfte och är därför inte samma lyx. Så länge får vi söka egna lokaler eller kanske rentav bygga egna. Humanistiskt tempel, hur skulle ett sådant kunna se ut? Man provar, så får man se. I Danmark och England har man ju redan provat på att skapa något liknande. I London var det väl rentav en avdankad kyrka som man använde.

Jag ser det som en utmaning.

I Centralbadets bakgårdar söker jag en tanke, globala panoramor publicerade på Google maps, som också går att testa i Googles kamera-app.

Passage med nässticka, för att driva ut gammalt skräp ur lungorna (ladda ner original)


Nedstigning i grottan (ladda ner original)

 


Nyårskrubba (original)

 


Förankrad (original)

 


Rymdmänniskor (original)

 


Jordgubbe (original)

 


Grottan (original)

 


Kallelse (Original)

 


Lockelse (original)

 


Hinder (original)

 


Förankrad (original)

 

Cirkeln sluts

Vi träffas bland grässtråna
Vi känner dig i vinden
Vi plockar dig ur frukten
Vi njuter av din rodnad om hösten

Det är din natur